Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

25 Kasım 2010 Perşembe

Guzel Bir Bayram Geride Kaldi :(




Elhamdulillah guzel bir Bayram daha yasatti Rabbim bize.
Yokyakarta dan yanardagin patladigi sehirden esimin Mogolistan dan eski ogrencileri geldi. ogrenci  dedigime bakmayin onlar artik evlenmis, coluk cocuga karismislar. Geldiler Bayramda evimizi senlendirdiler Allah razi olsun. Sanki evde akrabalarim varmis gibi sen sakrakti.
 Bu pazartesi geri donduler evimiz sanki bombos oldu. :(((



                                     
Burda okulda kesilen kurbanlari paketleyip dagitmaya gelmistik, hep beraber birseyler yaptik...


Danimarkadan kurban getirip, Endonezya da kesip bizzat kendi elleriyle dagitan abilerimze tesekkurler ediyoruz. Allah  razi olsun.


Insanlari sevindirmek, insanlara faydali olmak ne guzel bir sey...






Nesibem kurbanlik koca bakiyor...


                                                   Biraz seviyor..............



Arkadaslariyla beraber kizlarim......


Cicekle bir prenses...


Iki prenses...


Bu da minik Yasinimiz...
                                    


Yokya dan gelen ailemizin Sultani Canil, adi gibi canildi...




Betul artik fotografa hep boyle poz veriyor.



Arkadaslarla bir hatira, gelecege guzel bir kare...


Bunlarda gecen Bayramdan kareler...



Cocuklar hediyelerini alip sevindirik olmuslardi ne guzel...


Insallah Rabbim nice Bayramlari yasamak nasip eder. AMiN...


12 Kasım 2010 Cuma

Barak Obama nin ardindan Endonezya

Eski bir gazeteci foto muhabir olarak uzun zamandir haber yazmiyordum.
Kim, kiminle, nerede, nezaman? sorularini sormuyordum haber yazmak icin, Ozlemisim farkettim. Barak Obama Endonezya ya gelince, Ben Endonezya da muhabir olsaydim bu haber nasil yazardim acaba diye dusundum. Turk sitelerine baktim haberleri hangi nokta da yogunlasmis. Hepsi farkli farkli. 
Birkacini bloguma aktarmaya karar verdim. 
ABD Başkanı Barack Obama, 10 günlük Asya turunun ikinci ayağı için Hindistan'dan, çocukluğunun bir bölümünün geçtiği Endonezya'ya gitti.
Amerikan Başkanı Obama, annesinin bir Endonezyalı ile evlenmesinden sonra 1967-1971 yılları arasında dört yılını geçirdiği Cakarta’yı ilk kez ziyaret etti.
Çocukluğunun dört yılını geçirdiği Cakarta'ya 39 yıl sonra ilk kez gelme imkanı bulan Obama, Japonya'ya da uğrayacağı Asya turu kapsamında Hindistan'dan gelmişti.
Gezisinde Cakarta'nın en büyük camisi olan İstiklal camisini de ziyaret eden Obama, Depok kentindeki bir üniversitede konuşma yaptı.
Başkan Obama buradaki konuşmasında, "Ortadoğu'ya barışın gelmesi için elinden geleni yapacağını" bildirdi.
"Ortadoğu'da barışın önünde çok büyük engeller var ama barışın tesisi için elimden geleni yapmaya kararlıyım. Çabalarımızda sebat etmemiz sonucu, İsrailliler ve Filistinliler yeniden doğrudan barış görüşmelerine başladılar ama hala çok ciddi engeller varlığını sürdürüyor" diyen Obama, barışın kolay olmayacağını, ama kimsenin endişe etmemesi gerektiğini, adil ve her iki tarafı da tatmin edecek bir barışı getirmek için, ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
Obama, iki tarafı da tatmin edecek olan neticenin, İsrail devletiyle yan yana ve barış içinde yaşayacak olan bir Filistin Devletinin kurulması olacağını belirtti.
ABD Başkanı ayrıca, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yapımı devam eden Yahudi yerleşimlerinin barışa katkıda bulunmadığını da sözlerine ekledi.
Dikkatimi ceken Endonezce konusup Endonezlere jest yapmasiydi.
Insallah dunya adina,Islam alemi adina hayirli olur.



Buda gecen sene photoshop ta yaptigim bir odevdi. Buraya ekleyim dedim :)

6 Kasım 2010 Cumartesi

VESSELAM YASEMIN


    Yogun gecen iki haftanin atdindan rahat bir nefes aldigimi hissediyorum, cok sukur vizeler bitti. Iki haftadir Corel DRAW, EditPLUS, DreamWEAWER, JAVASCRIP, HTML kodlari arasinda kaybolup gitmistim. Bide teknik bir dersimiz var, 11110001101010 lar arasinda kayboldugumu hissediyordum :(. Cok sukur yogun, bir okadar yorucu donemi hayirlisiyla atlattim. Rabbim finallerde de yardim etsin insallah.
   Bu arada Kucuk kizim Nesibenin altini actik, bu yogun doneme denk getirmek en son dusunecegim seydi ama Gulkizimin alti cok fena pisince, bende pistigi icin altini actim, Nesibe de tuvaletinin geldigini soylemesiyle basladi hersey. A artik soyluyor, bezlemeyeyim bari dedim. Ama sonrasinda cok altina kacirip gezdigi oldu, hala da oluyor ama yavas yavas bakalim insallah. Bu arada Betulnuruma okul bakiyorum. soyle guzel kafama yatan bir yer bulunca gonderecegim insallah, beraberinda Nesibeyi de gondermeyi dusunuyorum. Daha once demistim burda Playgruop sinifi var, ikibucuk, uc yasindan sonra cocuklar icin. Nesibeyi playgruop a , Betulumu de Tk ya gonderecegim insallah. 


   Veee, Tsunami, Yanardag felaketleri. Oldukca uzdu beni. Goruntuleri izliyorum. Yanardag hala alev puskurtmeye devam ediyor, yokya da Esimin Mogolistandan ogrencileri yasiyor, orda bir bankada calisiyor. Sehirde yasamak zorlasti diyor, Yokyakarta da yasayan esimin ogrencisi, nefes almak cok zor diyor. Yanardagin puskurttugu kuller havayi kirletmis. Televizyondan gordugum kadariyla hala yanan insanlar var ve oksijensizlikten nefes yetmezliginden olen insanlar var. Insanlar cok zor sartlarda yasamaya calisiyorlar. Goruntulerde cadirlarda ve mescitlerde toplanmis halk var. Yemek dagitiliyor insanlara. Burasi sicak ulke oldugu icin hemen salgin hastaliklar baslamis. Rabbim hepsine yardim etsin.



 Ama zoruma giden, heryerden yardim geliyor. Tayland dan, Avusturalya dan, Malezyadan ama Turkiye bayragi goremedim yardimlar arasinda. Turkiyeden bir yardim heyeti gelmedi sanirim. Gelseydi haberimiz olurdu. Suan hayatta kalan insanlar cok zor durumdalar, gercekten yardima ihtyaclari var. Turkiyenin bu felakette Musluman Endonez kardeslerinin yaninda olmasini gormek temennim. Biz kurban bagislari topluyoruz. Kurban Bayraminda kesilen kurbanlar tsunami ve yanardag bolgelerine goturulecek. Televizyonda bir muhabir felaket bolgesinde yasli bir teyzeye soruyordu neye ihtiyaaciniz var diye, o  da " ilac, battaniye, yatak, yemek" dedi. Cok basit ihtiyaclar, ama demekki yetisemiyor insanlar, yetmiyor demek ki! Turkiye deki yardim kuruluslari insallah buraya da bir gemi gonderirler.
Rabbim hepimize yardim etsin. Yanardagin kullerinin sonmesini nasip etsin insallah. Tv de soylendigine gore bu yanardag ulkedeki onsekiz tane daha yanardagi tetiklemis ve onlarda icten ice  yanmaya baslamis. Rabbim korusun korkulan su ki ; okyanusun ortasinda bir tane buyuk yanardag varmis ve eger ki o patlarsa cok buyuk capli tsunami olurmus. Rabbim buyuk felaketlerden korusun hepimizi,  herkesi, dunyayi.
 Cok cok dua edin.




VESSELAM YASEMIN

beni merak edenler

YİNE BEKLERİM