Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

22 Eylül 2009 Salı

Fotograf MakinasiNasil Alinir:) ?

Dun Mesut beyle Endonezya / Bandung un teknoloji merkezi BEC ye gittik. Kendimize bir fotograf makinasi alalim artik dedik. Mayis ayindan beri makinasizim, bir bilseniz eski muhabir, grafiker icin makinasiz kalmak nasil zordur. 4 aydirr bu zorlugu yasiyorum. miniklerimin o tatlı şirin, hallerini kareleyemedigim icin neler cektim:) 

  Neyse dün gittik makinayi almak icin. kararimiz canon almakti ama hangi modelini alcagimiza  karar veremedik. Mağazalara tek tek girip modelleri bütçemize göre seçmeye başladık. 450 d SLR profosyonel makınanın fiyatı çok uygun geldi lensiyle beraber. (550 dolar) Fakat saglamlığın bizim için daha onemlı olduguna karar verdik. Betül ve Nesibe de kullanmak istedikleri icin. En sonunda iki compact Canon Modeline takıldık.   ıxus 95 - ve powershoot  A 1100 (180$). Onlar arasından da tecihimizi  klasik model olan powershoot tan yana kullandık. makinemizi aldık. Satıcı kıza  - Ilk fotografımızı siz cekermisiniz - dedik. O da uzun süren seçimimizden memnun olarak fotomuzu çekti.

Bu fotograf makınamızla cektırdıiğimız ilk fotograf :)

Buyuk bir sevincle birbirimizi cekip duruyoruz.

  Biz de makineyi alip asansorle aşağıya otoparka indik. Otoparktaki mescitte Mesut bey namazını kıldı. Satıcı kız yanında guvenlık görevlılerıyle birlikte telaşla yanımıza geldi. Ağlayacak gibi bir halde - kusura bakmayın beyefendi makinanın parasını ödemediniz  dedi.

-AA siz kusura bakmayın unutmışuz hemen ödeyeyim dedi  Mesut Bey  ama bu defa da uzerinden yeterli para(rupiah) çıkmayınca yukarıya tekrar dükkana çıktılar hesaplaşmaya. Endonezyada alışverişlerde Rupiah  kullanma mecburiyeti var dolar la alışveriş yapamıyorsunuz.  Magaza sahibini Mesut Bey dolar almaya ikna edince hırsız damgası yemekten kurtulduk. Gerçi ödememediğimizi anlayinca geri dğönüp öderdik. Biz yerde buldugumuz parayı   bile kullansak  onun en az on katı bizden çıkıyor fuzuli masraf olarak. Bir çok insan için böyle bir kural vardır ama bazıları farkeder bazıları etmez... 

Babamizi beklerken nesibe direksiyona gecti.

Babamizi bekliyoruz....

minik kuzum ve ben babamizi bekliyoruz yine.

Betul daha fazla dayanamadi uyuyakaldi arka koltukta.

  Dışarı çıktıgımızda hava kararmıştı. Yol kenarından haşlanmış yada buharda bekletılmış yerfıstığı alıp yiyerek neşe içinde şirin evimize döndük. Kabuğuyla haşlanmış yerfıstığının tadı aynı közlenmiş patates gibi.  

Fotograf makinesi alınca parasını ödemeyi unutmayın:)- Bütçenize kulaanım alanınıza göre tercihinizi yapın. Satıcıların veya magazalarda gördüğünüz diğer modellerin kararinizi degiştirmesine müsade etmeyin. 

2 yorum:

  1. canon a powershot modelleri sonyye bile değişmem süper makina


    oğuzhan

    YanıtlaSil
  2. evet guzel cekiyor ve ozellikleri cok fazla ve kullanisli

    YanıtlaSil

beni merak edenler

YİNE BEKLERİM