Kazakistanin unlu mantisi buharda pisen manti. Kazakistan hatiralari arasinda onemli yer tutuyor benim icin. Buhar tenceresi gorur gormez aklima gelen ilk sey ve tadi da cok guzel gercekten tavsiye ederim.
Malzemeler: un su tuz hamuru icin
Ic Harci: Kabak
Kiyma
Sogan
Patates
Tuz, Karabiber
Merhabalar,çok güzel gözüküyorlar..İzmirde kemalpaşa tarafında kazakların işlettiği bir yer var.kımız çiftliği adında..ata biniliyor ve onlara özel yemekler yeniyor,her gidişimde mutlaka ya mantılarından ya da çiğ böreklerinden yerim.çok ta güzel olur:))
YanıtlaSilBu arada kızlarında birbirinden tatlı maşallah..
merhaba filizcim hosgeldin. Kazakistanda iki hamileligimi gecirdim ikisinde de subat(deve sutu), kazak mantisi, cig borekleri(kazakcasi bagursak)ve pilmenle beslendim. Simdi Endonezya dayim cok ozluyorum hepsini. Teyzesi tesekkur ederiz kizlarimiz adina.
YanıtlaSilyapilisini yazacaktim kizlar biramadi, vaktim oldugu bir sira yzacagim ins.
YanıtlaSilçok güzel görünüyorlar. iş için mi ordasınız.depremlere çok üzüldüm,allah yardımcınız olsun...
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilImhhh!nasil aklima vurdu manti simdi :))Ellerinize saglik!
YanıtlaSilCanim afiyet olsun. ama yapilisini yazamamistim. benim burucukler musade etmemisti. Ekleyeyim insalah.
YanıtlaSil