17 Şubat 2010 Çarşamba

Martabak

Endonez tatlarindan Martabak. Biz Turkler buna Endonezya nin baklavasi diyoruz, baklava gibi cok leziz, baklava gibi de cok agir bir tatli. Asli japonyadan...
Krep hamuru gibi bir hamur, kalin dokum demir tavalarda pisiriliyor kisik ateste, agir agir....
Pistikten sonra bu hale geliyor.
Sonra uzerine bol tereyagi suruluyor ve siz hangi cesiti secerseniz o ekleniyor, fistik, cikolata, muz, nanka, kuru uzum, hindistan cevizi, karisik bir cok aromasi var.Biz genelde cikolata ve fistikli cesitini seviyoruz.
Posted by Picasa

2 yorum:

  1. sizi mimledim
    bir önceki yazınızada yorum bıraktım sonra baktım göremedim ...
    neyse mimi kabul ederseniz bi ara bana uğrayın emi ..

    YanıtlaSil
  2. Sevgicim mimini aldim, bir onceki yazimda yorumunuz yoktu, ulassa yayinlardin mutlaka, bir sorun oldu galiba..

    YanıtlaSil

beni merak edenler

YİNE BEKLERİM