Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

3 Ekim 2009 Cumartesi

Halal bi Halal (Velilerle Helalleşme)

Geçen Cuma günü Okulun (Pribadi Bilingual School) velileriyle helalleşme programı vardı, minişlerimle oraya katıldık. Endonezya da Ramazan Bayramından sonra mahalle, okul, iş arkadaşları yani yerkes birbiriyle helalleşir. Bu artık Endonezyada bir gelenek olmuş. Her sene tekrarlanır.  Velilerle tek tek helalleşildi.


  Çok lezzetli bir çorba ve Endonezya nın vazgeçilmezi pilav (muz ağacının yaprağına sarılı halde), tavuk şiş ile sebze haşlamasını da unutmamak gerek, menüdeki yerlerini almişlardı bile. Alt sol köşedeki resimde Endonezyada normal bir yemek olan ama benim çok tuhafıma giden muz yapragına sarılı pirinc pilavı Endonezcesı Nasi Timbel... Endonezya ilginc lezzetler mekanı gerkcekten... 

Sumatra  Adasında olan deprem felaketi için velilere açık artırma usulü bir Hat sanatıyla sahabe isimleri yazılı  bir eser  satıldı.  Sonrasında bütün velilerle teker teker helalleşildi.  

Betül ve Nesibe de Arkadaşlarıyla güzel güzel oynadılar.  Meyvelerin ve meyve sularının tadına baktılar. Tavuk şişler vardı onları çok sevdıler. Bunlarda Endonez usulu bızım bıldıgımız tavuk şişler gibi degiller. Piştikten sonra kendilerine özgu soslar ve tatlı oluyor bu soslar. Ustune bunları dökup yıyorlar. Benım kızlar çok sevıyor.

2 yorum:

  1. Merhaba,burdan bakınca Endonezya yemekleri pek iç açıcı görünmesede sanırım yemek işide damak tadıyla alakalı.Kimbilir fotoraflardaki yemekleri oranın halkı ne çok seviyordur :)Seneler önce Malezya'ya gitmiştim aç dönmüştüm tavukta bile ballı sos vardı ve herşeyde birde palmiye yağı :)
    mutlu kaL :)

    YanıtlaSil
  2. Evet sana katiliyorum, tamamen damak tadi. biz bu yemekleri begenmiyoruz. bazen zorunluluktan yiyoruz, ama burda ki insanlar bayiliyorlar. Turkiye gezilerine goturdugumuz Endonezlerde Turkiyeden ac donuyor :) Kebaplarimiz, Iskenderlerimiz, lahmacunlarimiz onlarin hic umrunda degil, varsa yoksa o tatli sos yemekleri. Pasifik, Guneyasya cok baharatli yiyor ve cok aci. Adananin mersinin acisi yaninda hafif kalir. Cin mutfagida cok hakim, cok degisik tatlar var cooooook...

    YanıtlaSil

beni merak edenler

YİNE BEKLERİM